Asiantuntevaa apteekkipalvelua

RUOVEDEN HENKILÖSTÖ_P

palvelu

Reseptin uudistaminen

Lääkärissä on hyvä käydä vähintään kerran vuodessa ja samalla uudistaa säännöllisesti käytettävien lääkkeiden eReseptit. Mikäli tarvitset poikkeuksellisesti vain reseptin uudistamista, voi farmaseuttimme tehdä sähköisen reseptin uudistamispyynnön. Palvelu on maksullista.

eResepti helpottaa asiointia

1.1.2017 alkaen reseptit on laadittava ja toimitettava sähköisinä lääkemääräyksinä. Poikkeustilanteissa määrätyt paperireseptit tallennetaan apteekissa Reseptikeskukseen. eResepti on helppo tapa hoitaa lääkeasioita. Asiakas tarvitsee apteekissa asiointiin henkilöllisyystodistuksen, kela-korvauksen saamiseksi Kela-kortin. Lisäksi lääkäriltä saatu paperinen potilasohje nopeuttaa reseptin hakemista Reseptikeskuksesta.

Annosjakelu lisää lääkehoidon turvallisuutta

Ruoveden apteekki tarjoaa maksullisena palveluna lääkkeiden koneellista annosjakelua. Koneellisen annosjakeluun kuuluvat lääkkeet tulevat apteekkiin kahden viikon erissä annoskohtaisesti pakattuna. Annosjakelusta hyötyvät eniten mm. palvelutaloissa tai kotona asuvat henkilöt, joilla on käytössä runsaasti lääkkeitä. Ennen annosjakelun aloittamista asiakkaan kokonaislääkitys tarkastetaan yhteistyössä lääkärin kanssa. Annosjakelu lisää lääkehoidon turvallisuutta ja toimivuutta.

Kysy lisätietoja apteekkimme henkilökunnalta

Apteekin yhdyshenkilöt

Apteekkimme sydän-, astma- ja diabetesyhdyshenkilöt tarjoavat asiakkaillemme uusimman tietämyksen näiden sairauksien hoitamisesta.  Erikoiskoulutuksen saaneiden farmaseuttiemme kanssa voit jutella lääkehoidon toimivuudesta.

Apteekissamme on mahdollisuus myös verenpaineen mittaukseen.

Lääkejätteiden vastaanotto

Vanhentuneet ja tarpeettomat lääkkeet ovat ongelmajätettä, joka tulee hävittää asianmukaisesti. Apteekki ottaa maksutta vastaan kotitalouksien lääkejätettä ja toimittaa sen edelleen hävitettäväksi ongelmajätelaitokselle.

Lajittele apteekkiin tuotavat lääkejätteet seuraavasti:

  • poista reseptilääkepakkauksista tietosuojan vuoksi henkilötietoja sisältävät etiketit
  • laita tabletit ja kapselit alkuperäisistä pahvipakkauksista ja purkeista läpinäkyvään muovipussiin, läpipainoliuskoja ei tarvitse purkaa
  • tuo voiteet ja nestemäiset lääkkeet omissa pakkauksissaan ilman pahvipakkauksia
  • erottele jodipitoiset lääkkeet (Jodix-tabletit, Betadine-valmisteet, Idosorb) sekä sytostaatit eli solunsalpaajalääkkeet muista lääkejätteistä ja tuo ne omissa alkuperäispakkauksissaan
  • tuo erillään muista lääkkeistä elohopeaa sisältävät kuumemittarit (särkynyt mittari tiiviisti purkissa)
  • pakkaa injektioruiskut ja – neulat erilleen tiiviiseen kannelliseen rasiaan tai pulloon

 

Normaalin sekajätteen mukana voit hävittää elohopeattomat Geratherm-kuumemittarit, apteekista ostetut luontaistuotteet, elintarvikkeet, ravintolisät sekä ravintovalmisteet. Pesuaineet ja kosmetiikka eivät myöskään ole ongelmajätteitä vaan talousjätteitä, jotka voi laittaan sekajätteen keräysastiaan. Digitaaliset kuumemittarit ovat sähkö- ja elektroniikkaromua, joka tulee toimittaa asianmukaiseen jätteenkeräyspaikkaan. Kemikaalit, liuottimet, paristot ja muut kotitalouden ongelmajätteet eivät kuulu apteekkiin. Lääkepakkaukset (lasipurkit, pahvipakkaukset) tulee hävittää asianmukaisesti lajiteltuna.

Lääketurvallisuussyistä apteekki ei hyvitä asiakkaalle avaamattomia lääkepakkauksia vaan kaikki palautetut lääkepakkaukset menevät hävitettäväksi.